Stoelyoga

Volg iedere vrijdag (13.00-14.00 uur) Stoelyoga in onze praktijk!

Wat is Stoelyoga?

Yoga op de stoel bestaat zoals alle vormen van yoga uit bewegingsoefeningen (asana’s), ademoefeningen (bewust ademen en pranayama oefeningen) en meditatie of ontspanningsoefeningen.

We passen de oefeningen aan indien nodig door de houding te vertragen en te vereenvoudigen, zodat iedereen mee kan doen. Stoelyoga is geschikt voor mensen die niet lang kunnen staan, een chronische aandoening hebben, herstellende zijn van ziekte of liever niet meer op een matje gaan liggen. Deze les biedt ruimte om te ontdekken waar uw mogelijkheden zitten en kijken we verder dan de beperkingen. Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden die het lichaam biedt en je leert met behulp van de aanwijzingen om je fysieke en mentale grenzen te (h)erkennen en verkennen!

Voor wie zijn deze lessen bedoeld?

Voor mensen die beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid, om welke reden dan ook, is het mogelijk om de yogahoudingen beter zittend in een (rol)stoel te beoefenen. Tijdens de lessen worden zowel zittende en eventueel staande oefeningen achter de stoel aangeboden. Natuurlijk kun je ervoor kiezen tijdens deze oefeningen te blijven zitten, dat is geheel vrijblijvend. Monica past de les aan afhankelijk van de situatie en leeftijd. Het is mogelijk om individuele aanpassingen te realiseren, ook in groepsverband. Informeer naar een proefles om zelf  te ontdekken wat stoelyoga is.

Voordelen van Stoelyoga:

    • We onderzoeken hoe je de bewegingsruimte kunt vergroten.
    • Meer aandacht voor spierkracht, gewrichten, rug en bekkenbodem.
    • Zinvol bij klachten die betrekking hebben op o.a: benauwdheid, vermoeidheid,      spijsverteringsstoornissen of spanning.

Tijden en kosten

Lesrooster: Iedere vrijdag 13.00-14.00 uur
Kosten: 90 euro per kwartaal

Er zal bij de eerste keer een korte intake worden gehouden, zodat we rekening kunnen houden met uw specifieke wensen. U kunt u aanmelden op nummer: 070-3963978.